Tamási Zsuzsanna - PPC I. szintű peak pilates edző

Világ életemben sokat és szívesen mozogtam -- az iskolásévek alatt versenyszerűen is --, és az is hamar kiderült, hogy inkább csapatban érzem jól magam. Felnőttként is folytattam a sportolást, de már csak szabadidőmben: kosárlabda, a későbbiekben pedig a tollas volt sokáig a kedvenc (mindkettőt abba kellett hagynom egy sérülés miatt, ami már gyermekként is folyamatosan jelen volt az életemben). A pilatesről korábban már sokat olvastam és elkezdett érdekelni maga a mozgásforma, ekkor (2005.) találtam rá Simonfi Ági DVD-jére. Fehérváron ezidőtájt még nem volt edzőterem ahol pilatesezni lehetett volna és menet közben kiderült, hogy a DVD-re tornázás nem az én műfajom.

Székesfehérváron eközben Schleier Tünde megnyitotta a Pilates Mozgásstúdiót, és a módszer Tündi közvetítésével az első perctől "bejött", s örültem, hogy nála a klasszikus vonalat követve lehet fokozatosan fejlődni. Szerintem a pilatesben az a legfantasztikusabb, hogy majdnem mindenki ugyanarról a szintről indul és olyan mélyizmokat dolgoztatunk, amelyek élsportolóknál sincsenek mindig a megfelelő állapotban.

Nagyon örültem mikor a felvetésemre, hogy szeretnék edzőként dolgozni és pilatest oktatni, Tündi a támogatásáról biztosított. Hiszem, hogy a pilates, ha nem is az egyetlen, de az egyik legjobb módszer arra, hogy kellő elszántsággal és kitartással bárki elérje azt az ideális fizikai (és mentális) állapotot, ami Joseph Pilates szerint minden embernek vele született joga. Mindenkit bíztatnék arra, hogy ezt az egy életét ami van, igyekezzen minél fittebben, hát- és derékfájástól mentesen megélni!