Kovácsné Menyhárt Edit – preventív gerinctréner, sportedző, dinamikus jóga oktató

Életem minden szakaszában sportoltam, azt pedig, hogy éppen milyen sporttevékenységet folytattam, sok minden befolyásolta: a testsúlyom, a szabadidőm mennyisége, a divatirányzatok és persze nem utolsósorban az életkorom.

Gyerekként ismerkedtem meg a kajakozással és több mint tíz évig versenyszerűen sportoltam, majd edzői képesítést is szereztem. Aztán jött az aerobik korszak, a gyerekeim születésekor a „Príma torna” és a step- aerobik, majd a munka és a gyerekek mellett a szabad időbeosztással végezhető futás. Barátnőmmel – már több mint 10 éve - hetente pár alkalommal kimegyünk az erdőbe futni, amit nem csak a testünk, de a lelkünk örömére is teszünk (nem mellesleg nagyokat beszélgetünk közben). És elérkeztünk a pár évvel ezelőtti időszakhoz, amikor is rájöttem, hogy egyre inkább a lecsendesedett, lassabb mozgásformát igényli a testem és a lelkem. Így találtam rá a Pilatesre, ami nagyon jó kiegészítése a futásnak. Ekkortájt új szomszédok költöztek mellénk és egy beszélgetés során megjegyezték a férjemnek, ők úgy gondolták én biztos edző vagyok, mert örökké melegítőben látnak jönni - menni.

Mai fejemmel tudom, hogy ez az egy mondat segített rátalálni a sportoktatói énemre, mert attól kezdve ott kattogott az agyamban, hogy miért ne… :)