Gépes, egyéni órák

Joseph Pilates gyakorlatainak nagy részét az általa kifejlesztett gépekre, -reformer, cadillac, hordó, szék- találta ki, amelyek segítenek -a már tönkre ment testet is- eredeti egészséges állapotába visszaállítani. A gépek és a gépekre szerelt rugók segítségével könnyíteni, illetve nehezíteni lehet a gyakorlatok végrehajtását. Ezáltal az edzés személyre szabott és egyéni lesz.

Állapotfelmérés

A vendég az első óra előtt állapotfelmérésen vesz részt, ahol az edzővel közösen megbeszélik, hogy melyik testtájon és milyen mértékben kell fejleszteni, erősíteni vagy éppen megnyújtani a lerövidült izmokat. Amennyiben sérült vagy diagnosztizált betegségben szenved a vendég, az edzés előtt konzultálni kell a kezelőorvossal, illetve gyógytornásszal, ha kérdések merülnek fel az edző természetesen felveszi a kapcsolatot a szakemberekkel.

Miért és mikor jó a gépes edzés?

A gépes edzések javasoltak az aktív testedzést végzők (futók, öttusázók, napi rendszeresen kardió edzést végzők) számára, a gerinctartó izmok, illetve core izmok erősítésére, a lerövidült tartóizmok aktív megnyújtására. Mivel a gyakorlatok intenzívebbek, kreatívabbak, egyedibbek és lendületesebbek, mint matracos társaik, a rendszeresen pilatesezőknek is igazi kihívást jelent és változatosabbá teszik a mindennap végzett testedzést. Az órán -55 perc alatt edző segítéségével és irányításával, -a vendég megismerkedik az összes -- Pilates által kifejlesztett -- géppel, úgy, mint, reformer, cadillac, szék.

Elérhető eredmények

A test sérült területeinek (váll, hát, derék, térd, boka) rehabilitációja, a megrövidült izmok megnyújtása, a fájdalom csökkentése. Egyenes testtartás, hát és derékfájdalom megszűnése, helyes légzés kialakítása, stressz csökkentése, csontritkulás megelőzése.